Nyttig.net

Hvordan gå på vannet

For en stund siden avslørte en gruppe entusiaster hvordan det var mulig å gå på vannet, eller rettere sagt løpe på vann. Hemmeligheten er tilsynelatende en spesiell type løpesko.

løpe, vann, gå, springe, hvordan

Du har kanskje hørt om gutta som løper på vannet, og har gjort det til en helt ny sport verden over? Legenden om Jesus som gikk på vannet har blitt forsøkt kopiert gjentatte ganger, men aldri har noen lykkes med å gå på vannet.

Er det virkelig mulig å gå på vannet? Alt du trenger er et par løpesko som er vannavstøtende. Med disse skoene kan du utføre virkelig magiske triks.

Filmen om de som entusiastisk trener på å løpe på vann har gått som en farsott på nettet, og har blitt vist et titalls millioner ganger på YouTube.

Dersom du ennå ikke har sett denne filmen om karene som springer på vann, så kan du se den her:

I videoen Walk on water (Liquid Mountaineering) som du ser ovenfor kan man tydelig se noen sørafrikanere som løper på vannet. Det er fantastisk! Det er helt utrolig hva man kan oppnå med dagens teknologi.

Disse skoene må være helt utrolige. Nanoteknologien har kommet langt i dag. Det er bare et spørsmål om tid før vi ser mennesker løpe over den engelske kanal, eller Hardangerfjorden for den saks skyld!

Det er mulig å løpe på vann

Det er faktisk mulig å løpe på vann. Du må imidlertid være ekstremt rask, trene på det hver dag, være atletisk, ha en lang hale, og være en spesiell type øgle. Mennesker kan ikke løpe på vannet, og definitivt ikke gå på vannet.

Bare så synd at videoen ovenfor er juks, svindel og bedrag.

Det er imidlertid mulig å skape en illusjon om at man går på vannet, men det er tryllekunster og magitriks. Bare spør Jesus (du kan kontakte han via Gud, sies det).

Mange lot seg overbevise av at dette var virkelig. Det du ikke ser i videoen over er hvordan de har gjort dette trikset. Sannsynligvis er det planker, steiner eller et annet materiale som gjør det mulig å "løpe på vannet".

Kjøp skoene, og løp på vannet!

For oss som forstod at dette var svindel og bedrag fra begynnelsen, så var det bare en morsom spøk. Underholdende. En video som var morsom i seg selv.

Så synd at de skal tjene penger på svindelen. Via nettsiden hi-tec.com selger de disse vidunderlige løpeskoene. Det er vel dette som kalles villedende markedsføring.

"Liquid Mountaineering" er nok god butikk.

Hvordan kan vi være så skråsikker på at dette er juks?

Det er ikke fysisk mulig for mennesker å løpe på vannet, med de parametre som er til stede her. Om vi hadde vært i stand til å løpe mye raskere (for eksempel 100 kilometer i timen), så kanskje.

Vanlige mennesker kan ikke løpe på vannet. "Supermennesker", som for eksempel verdens raskeste menneske, kanskje det ville gått da? Men nei.

Myth Busters avslørte at det å løpet på vannet ikke var mulig, selv ikke engang for verdens raskeste mann Usain Bolt, se selv:

Når du nå vet at dette er juks, så kan du også legge merke til ansiktsutrykkene og kroppsspråket til menneskene i videoen ovenfor. Det er ikke verdens beste skuespill.

Illusjonen om å gå på vannet

Det finnes tryllekunstnere som "går" på vannet, men da fordi de benytter pleksiglass som er usynlig for tilskuerne. I noen tilfeller der vannet er mindre klart, kan man bruke treplanker.

Vi avslutter denne artikkelen med å vise deg noen flere luringer, som skaper illusjonen av å gå på vannet:

Avsløringen: Slik går du "på vannet":

Til slutt et klipp med illusjonisten Dynamo som går på elva i London:

Illusjoner er morsomt. Folk tror fortsatt at Jesus gikk på vannet for over 2000 år siden. Da er det ikke så rart om skosalget hos hi-tech går til himmels. Folkens, ikke tro på alt dere ser og hører!

Så litt tilbake til videoen vi omtalte innledningsvis, med liquid mountaineering og de løpeskoene som kunne brukes til å løpe på vann...

Noen tror likevel det er mulig å løpe på vannet

Med sko fra hi-tech er det fortsatt mange som tror at det er mulig å løpe på vannet.

Den filmen så jo så ekte ut!

Så er det jo noen som absolutt vil tro.

Disse folka er genuine.

Vi har jo ingen sikre bevis på at videoen er falsk.

Produkter fra hi-tech kan faktisk kan brukes til å løpe på vannet.

Om man bare vil.

Hvis man har et intenst ønske om det.

Alt er mulig.

Vær litt naiv, så er alt mulig.

Drømmer du om å løpe på vannet en vakker dag?

Mange tror fortsatt at hi-tech videoen er autentisk.

Problemet.

Er at videoen IKKE viser hva som skjuler seg like under vannflaten.

Det er ingen i den videoen som løper vannet.

De løper på objekter som ligger like under vannoverflaten.

Fortsatt er det nok noen som ikke tror det.

Til de som fortsatt tviler.

Her kommer det endelige beviset.

Rull film:

Hi-tech innrømmer: Våre sko kan ikke brukes til å løpe på vannet

Hi-tech innrømmer at videoen er et markedsføringsstunt. Det er vel greit å lage litt reklame. All reklame er basert på fiksjon uansett, og representerer ikke virkeligheten.

Farlige dyr i Norge

Farlige dyr i Norge

Norge er ikke landet man forbinder med livsfarlige dyr. Men det finnes faktisk over 20 dyrearter i norsk fauna som kan ta menneskeliv!

Populære hunderaser

Norges mest populære hunderaser

Skal du kjøpe hund og tenker på å skaffe deg en renraset hunderase? Her er listen over de 10 mest populære hunderasene i Norge fra NKK (Norsk Kennel Klubb).