Nyttig.net

Bygge muskler og brenne fett samtidig

Det er mulig å bygge muskler samtidig som man slanker bort fett fra kroppen. Med disse tipsene kan du få i både pose og sekk: mer muskler, og mindre fett!

bygge muskler, brenne fett

Slanking er ingen tryllekunst, og det å bygge muskler er en enkel sak – teoretisk sett. I praksis er det ikke fullt så enkelt, men la oss ta det teoretiske først.

Slik bygger du muskler

For å bygge muskler er det spesielt to forhold som er viktig:

  • Motstandstrening: du må hele tiden øke kravet til musklene dine for at de skal bli større og sterkere.
  • Mat: Du må spise (og drikke) nok til at kroppen har nok energi til blant annet å bygge nye muskelceller.

Treningen må være hard nok til du bryter ned muskelfibrene, for kun da vil kroppen din begynne en restitusjonsprosess der kroppen din bygger muskelceller som er enda sterkere og større. Maten du spiser bør bestå av riktig mengde protein, krabohydrat, fett, mineraler og vitaminer.

Riktig mengde med både mat og trening er noe av det viktigste, men andre ting er også av stor betydning: Nok søvn og hvile må til for å bygge muskler, og er du psykisk eller fysisk syk kan det få negativ innvirkning på resultatet. Skader som følge av blant annet dårlig teknikk under trening medfører at du ikke lenger kan trene og bygge muskler, så det er derfor viktig med riktig løfteteknikk.

Et av de mest populære treningsprogrammene på internett akkurat nå, og med stor sannsynlighet også det beste, er dette amerikanske treningsprogrammet. Dette er basert på nyeste forskning innen å bygge muskler og brenne fett, og er den mest effektive måten å brenne fett enten man er mann eller kvinne.

Slik brenner du fett

Det er viktig å ha litt fett på kroppen, men blir det for mye kan det bli et problem. Overvekt og fedme utgjør en betydelig helserisiko, så slanking er noe man kan gjøre med god samvittighet dersom man har litt for mye.

Kort fortalt brenner du fett ved å spise mindre enn du forbrenner.

Måle fremgang og resultat

Det er lettere og morsommere å bygge muskler og brenne fett hvis du kan måle fremgang. For å gjøre dette trenger du et objektivt mål - ikke subjektivt mål - på fremgang.

Måle fettprosent. Du kan måle din fettprosent (hvor mye av kroppen som består av fett) med en fettkaliper. Disse koster rundt 200-500 kroner, og selges i spesialbutikker og i treningsbutikker på internett. Skriv ned fett% i en logg.

Måle styrke. Ta jevnlig tester på din styrke. 1RM står for 1-rep-maks og betyr hvor mye du klarer å løfte én gang i en styrkeøvelse. For eksempel: 1RM i benkpress på 180 kg betyr at du klarer å løfte 180 kilo i benkpress 1 gang (men ikke flere ganger). Mål 1RM i viktige baseøvelser, slik som knebøy, benkpress, markløft, etc. For øvelser som bicepcurl er det lett å ufrivillig jukse (at du bruker en dårlig løfteteknikk for å klare å løfte vekten), og det kan i slike øvelser være en fordel å måle 10RM (det tyngste du klarer å løfte 10 ganger) i ulike øvelser. Loggfør resultatet.

Mål midje, omkrets armer, lår, etc: Finn frem målebåndet og mål omkretsen på ulike kroppsdeler.

Når du vet din fettprosent og din styrke i ulike øvelser er det lett å se om du oppnår fremgang, stagnasjon eller tilbakegang i styrke og fettprosent.

Hvordan få mer energi

Energi - Hvordan få mer energi og overskudd

Mirakelkuren for mer energi kalles søvn. I tillegg finnes det flere faktorer som spiller inn på hvor mye energi og overskudd du har.

Slanking og slanketips

Slanking: Verdens beste slanketips

Slanking er gjerne mer komplisert enn de vanlige tipsene og teoriene man ofte hører. Her er noen effektive slanketips som gjør at kiloene med fett renner raskere bort.

Hvordan holde seg frisk

Hvordan holde seg frisk

God helse er svært viktig for livskvalitet, men det er ingen selvfølgelighet. Hva må du gjøre for å holde deg frisk?

Hvordan bygge selvtillit

Hvordan bygge selvtillit

De fleste av oss har perioder hvor man ønsker seg høyere selvtillit. Løsningen er å finne ut hva som gir høy selvtillit, og hva som gir lav selvtillit akkurat for ditt vedkommende.