Nyttig.net

Suksess i livet og på jobben

Hva er suksess og hvordan oppnår man det? Suksess kan bety så mangt. Det kan for være å slanke seg 10 kilo, tjene sin første million, eller få et OL-gull.

suksess

Suksess er ikke forbeholdt noen få utvalgte. Alle kan bli vellykket dersom de er villig til å yte det som er nødvendig og følge noen grunnleggende prinsipper.

Suksess kan være små seire i hverdagen, eller de største prestasjoner i livet.

Suksess prinsippet

Har du noen gang lurt på hvorfor andre er velstående, fremgangsrike, har god helse og er alltid lykkelige, og hvordan du også kan få dette i livet ditt?

Dette er spørsmål mange gjerne skulle hatt et svar på, og nå har det blitt opprettet et websted som utforsker nettopp dette. Siden viser hvordan man kan oppnå fremgang, suksess og genuin lykke i livet.

- Det er virkelig ikke vanskelig å få alt du drømmer om her i verden, blir det sagt. Penger, berømmelse, det å bli populær, være lykkelig, frisk og ha god helse, og være fornøyd med deg selv og livet... Alt det gode livet har å by på kan være innen rekkevidde hvis man bare går inn for å lykkes, skriver de.

Slik oppnår du suksess

ToolsToLife har en god video som forklarer hva som gir suksess. De starter med å fortelle at suksess er noe individuellt. Suksess kan være økonomisk, eller noe som har å gjøre med karriere, relasjoner, helse, fysikk, emosjoner, et stort hus, en fancy bil, eller en ferie. De spør så et viktig spørsmål:

Hva kreves det for å bli vellykket? Er det en magisk løsning, et "tryllekunstner-triks" for å oppnå alle dine drømmer? Er det en hemmelighet gjemt i en bok, film eller en lydbok som vil løse alle dine problemer? En snarvei som vil ta deg til målet raskere?

Sannheten er at suksess ikke er en hemmelighet. Det er ikke forbeholdt noen få utvalgte. I videoen under får du lære om en skrittvis fremgangsmåte for å oppnå suksess:

  1. Lær et suksess system. Med en gang du lærer deg et system kan du bruke det om igjen og om igjen på ethvert område i livet ditt.
  2. Gjør det enkelt. Velg ett mål, og forsikre deg om at det er noe du virkelig ønsker å oppnå.
  3. Reduser målet til noe du tror du kan oppnå i løpet av 30 dager. Det gir oss noe å tro på, eller som de sier i filmen: "believe then achieve".
  4. 20 regelen: Skriv målet ned i 20 konkrete handlinger som du kan gjøre nå for å oppnå målet.
  5. Post it lapper med de 20 handlingene klistres opp på et synlig sted.
  6. Visualiser: se deg selv sammen med resultatet. Hvis du ikke kan se det, så kan du ikke oppnå det.
  7. Affirmasjoner: Opptre som om du allerede har oppnådd målet ditt. Dette kalles å fortelle sannheten på forskudd.
  8. Prestere: velg handling(er) fra de 20 målene du har skrevet ned, og gjør det i dag.
  9. Vær konsistent: ikke tenk "jeg gjør det i morgen", men bestem deg for å være konsistent i 30 dager. Det er tross alt bare 30 dager. Gjør det NÅ.
  10. Repeter alle disse trinnene hver 30.ende dag og ekspander til hvert mål som du ønsker å oppnå.

Sitater om suksess

Albert Einstein sa: "Forsøk ikke å bli et vellykket menneske, men et menneske med verdier."

Benjamin Franklin konstanterte at "there are no gains without pains", eller på godt norsk, yte for å kunne nyte.

Frank Lloyd Wright sier han "kjenner prisen av suksess: dedikasjon, hardt arbeid, og hengivenhet til de alle tingene du ønsker skal skje". Franklin D. Roosevelt sier det kanskje enda klarere: "Det er sunn fornuft å finne en metode og prøve den. Hvis det går galt, vær ærlig og innrøm det og prøv en annen. Men viktigst av alt, er å prøve noe."

Henry Ford sa det enkelt: "Hvis du tror du kan, så kan du. Og hvis du tror du ikke kan, så har du rett".

Barack Obama har blitt sitert slik: "Making your mark on the world is hard. If it were easy, everybody would do it. But it's not. It takes patience, it takes commitment, and it comes with plenty of failure along the way. The real test is not whether you avoid this failure, because you won't. it's whether you let it harden or shame you into inaction, or whether you learn from it; whether you choose to persevere."

G. K. Chesterton gir oss en tankevekker når han uttalte at "jeg skylder min suksess på å ha lyttet ærbødigst på de aller beste rådene, for så å ha gjort det eksakt motsatte".

Michael Jordan forklarer sin suksess slik: "Jeg har bommet på mer enn 9,000 skudd i min karriere. Jeg har tapt nesten 300 kamper. 26 ganger har jeg blitt satt til å utføre det avgjørende skuddet og bommet. Jeg har gjort feil om igjen og om igjen i livet mitt og det er grunnen til min suksess". Robert F. Kennedy kunne ikke vært mer enig: "Bare de som tør å gjøre enorme feil kan oppnå enorm suksess". Winston Churchill tenkte også i samme retning når han uttalte at "suksess består i å gå fra fiasko til fiasko uten å miste entusiasmen".

Oppnå alt du drømmer om i livet

Det finnes mange veier til lykke, men det er som regel noen fellesnevnere. Suksess er noe alle må definere selv, men hvis man skal lykkes i livet finnes det allerede noen gode råd som det kan være verdt å lytte til. Se for eksempel disse tipsene som viser deg hvordan man kan lykkes med både penger, kjærlighet og det meste andre i livet.

Lykke og glede

Lykke og glede

Hva er det som er essensen i et godt liv? Hvorfor er man lykkelig (eller ulykkelig)? Og hva sier vitenskapen (lykkeforskning) om lykke?

Forandring i livet

Personlig forandring: Hvordan få et bedre liv

Mennesket som art er eksperter til å tilpasse seg forandringer i omgivelsene, sies det. Men klarer du å skape de forandringene du ønsker i livet ditt?

Lyd som gjør livet bedre

Binaurale lyder kan gjøre deg lykkeligere

Nye forskningsresultater vister at visse behagelige lyder faktisk kan gjøre deg lykkeligere. Her er noen tips til deg som vil prøve selv.

Dødelig farlig

Dette kan du dø av

Døden er uungåelig, og for veldig mange av oss vil utgangen på livet komme som en overraskelse. Som lyn fra klar himmel.