10 måter å tjene penger på internett - Nyttig.net

10 måter å tjene penger på internett

Vi har listet opp 10 spennende muligheter til deg som vil tjene penger på internett!

1. Valutahandel

Her er det mulig å bli rik! Valutahandel (eller Forex handel) går ut på å tjene penger på kjøp og salg av valuta. Nesten alle som driver med valutahandel, handler direkte via internett. Vil du bli millionær hjemmefra er dette en mulighet, dersom du har litt penger du tør å risikere. Folk har blitt griserik nettopp på valutahandel, og du vet ikke om du har et talent her før du prøver.

Anbefalt tjeneste for valutahandel: Plus500. Det finnes mange valutatjenester å velge blant, men Plus500 er god. Her får du norsk språk og tjenesten er svært brukervennlig. De tar ingen kurtasje (gebyr når du handler), og er kanskje det rimeligste alternativene på markedet. Har du 1000 kroner (minstebeløpet for å åpne konto) så har du råd til å prøve dette. De tilbyr også en interessant demo-versjon der man kan få en smakebit av hvordan virkelig valutahandel foregår, helt risikofritt og uten forpliktelser.

2. Dropshipping

Dropshipping er genialt, og ganske så enkelt - i prinsippet. I stedet for å starte en egen nettbutikk med eget varelager, kan du selge varer rett fra grosisst. Du trenger ikke engang å ha din egen nettbutikk, du kan selge i rubrikkannonser i aviser, eller kanskje enda enklere: på nettauksjon. Og husk: det du selger kjøper du ikke inn før du har fått pengene fra kunde, så du risikerer aldri noe som helst! Genialt, og fullstendig lovlig. Du sitter der som et mellomledd, og håver inn på at alle andre gjør den tyngste jobben.

Anbefalt dropshipping tjeneste: Salehoo gir deg en suveren mulighet til å lykkes med dropshipping, enten du bor i Norge eller et annet sted i verden. Du betaler litt for et medlemskap her, men forhåpentlig tjener du dette fort inn igjen, og det skal ikke all verden til før du har en ny og fantastisk inntekt hver måned.

3. Starte nettbutikk

Netthandel er stort, og hvis du er av gründer-typen kan du lett tjene litt på en nettbutikk. Risikoen er lavere enn ved å starte en fysisk butikk, men kravet til kompetanse er også på et helt annet nivå. For å lykkes må du ha teft for denne type forretning.

Anbefalt tjeneste: Starte nettbutikk er et nettsted som omfatter alt det man må tenke på når en skal starte nettbutikk. Her får du en gjennomgang av det viktigste, med nyttige pekere som hjelper deg på veien.

4. Blogging

Enkelte tjener ingenting eller lite på blogging, mens andre tjener hundretusener eller millioner i året. Selv norske tenåringer har stått frem i media og fortalt om inntekter på godt over hundre tusen i måneden. Det er et stort inntektspotensial her. Unngå for all del vanlige begynnerfeil som å starte å blogge fra en gratis blogg-tjeneste; og ikke skriv om katten din, men finn et tema som interesserer et stort nok publikum.

Anbefalt for å tjene penger på blogging: Bluehost. Med denne webhotell-tjenesten kan du få et gratis domane ved leie av hosting (som er nødvendig hvis du skal ha en blogg på eget domene). Det er veldig enkelt å sette opp en flott og funksjonell blogg her, alt kan gjøres med deres ett-klikk-installasjon som ikke krever noen tekniske ferdigheter. Bluehost gir derfor en billig og rask måte å komme i gang med blogging, og sammenligner man pris/kvalitet er dette gang på gang blitt kåret til en testvinner i markedet. Et sikkert valg om du har tenkt å satse på blogging.

5. Nettpoker

Enten du liker det eller ikke, så er det ikke til å stikke under en stol at enkelte nordmenn tjener fett på å spille nettpoker. Poker er et spill der tilfeldigheter er av betydning, men profesjonelle pokerspillere hevder som regel at poker er et ferdighetsspill. Det skal også sies at de aller fleste taper penger på å spille poker, så selv om du er en forholdsvis god pokerspiller bør du kanskje ikke ha alt for høye forhåpninger.

Populære steder å spille nettpoker: Expekt er en av de største innen nettpoker, og anbefales ofte av de norske pokerproffene. Her er for eksempel en oversikt over flere populære norske pokersider. De beste pokersidene er godt tilrettelagt for norske spillere med hensyn til pengeoverføringer (hurtig uttak av penger) og andre forhold som spesielt berører spillere fra Norge.

6. Selge bildene dine

Du blir nok ikke rik av å selge bilder på nett, men det kan bli en flott inntektskilde likevel. Det du gjør er å ta noen bilder, føre disse over til datamaskinen din, og publisere de på internett på en rekke tjenester hvor du kan få betalt hver gang noen kjøper et av dine bilder (det som selges er en lisens/rettighet til at andre bruker dine bilder i aviser, reklame, på blogger osv). Det kjøpes bildelisenser for flere millioner hver dag, og du kan få en liten bit av kaka.

Anbefalt tjeneste: Her er en nettbasert guide som viser hvordan du skal gå frem for å tjene penger på bildesalg på nett. Siden gir detaljert informasjon om mulighetene, og forslag til en konkret fremgangsmåte om hvordan du kommer igang med å tjene penger på nettsalg av bilder.

Du trenger ikke være en ekspert i fotografi, men det er selvfølgelig heller ingen ulempe at du behersker å ta gode bilder. Etterbehandling og redigering av bildene før de legges ut i bildedatabaser på nett kan medføre at flere blir interessert i å se på dine bilder, og dermed kanskje også flere salg.

Er du flink til å tegne eller lage grafikk? En annen relatert mulighet er å tjene penger på tegninger, malerier og illustrasjoner. Hvis du er flink til å tegne, male eller lage grafikk på dataen, kan du faktisk tjene penger på dette også. Det finnes nettsider som kan gi mer informasjon om dette, se for eksempel denne nettsiden som omhandler hvordan man tjener penger på å tegne (eller male / lage grafikk / etc).

7. Spill lotto på nett

Lotto er kanskje ikke en måte å tjene penger på, men du kan jo ha flaks og vinne penger. Dessuten er det jo så lett å bare velge noen tall og håpe på det beste. Fordelen med å spille lotto på internett er muligheten til å delta i så mange spennende lotterier over hele verden. Og da snakker vi om respekterte lotterier som Powerball, EuroMillions og store nasjonale- og multinasjonale statslotterier.

Tips for lottospill: Nettstedet Lottospill skriver at det er mulig å kjøpe lotterier fra andre verdenshjørner via internett. For eksempel kan man ta del i de store amerikanske lotteriene via en lotteriagent: Dette er en nettside hvor folk kan delta på alle mulige lotterier over hele verden. Nesten hver dag har du en mulighet til å vinne gevinster verdt titalls- eller hundre millioner kroner her. En gang i blant ser man også milliardbeløp i premiepotten (kun på de største lotteriene). Vinner du en jackpot her trenger du ikke tenke på hvordan du skal tjene penger for resten av ditt liv.

8. Tjene i sosiale medier

En annen mulighet er å tjene penger via sosiale medier, ved å benytte etablerte nettsider som Facebook eller Instagram.

Hvis man når toppen her, er det store belønninger som venter. Det er for eksempel mennesker som tjener penger på YouTube ved å legge ut selvproduserte videoer, de høyst lønnede i Skandinavia tjener mange millioner kroner i året på å legge ut videoer på YouTube. Det er selvsagt veldig få som tjener så mye penger, men noen klarer altså å livnære seg på inntekter fra YouTube.

Det går også an å tjene penger på Instagram, Facebook eller Twitter. Det finnes nettsider med mer informasjon om hvordan man tjener i slike sosiale medier. Se for eksempel denne siden som omhandler å tjene penger på Instagram, og her er er en side med informasjon om hvordan man skaper inntekter på Facebook. Til slutt må vi ikke glemme Twitter, her er det også muligheter til å tjene penger. Det finnes mange sider på nett som omhandler hvordan man skaper inntekter via denne siden, se blant annet denne siden om å tjene på Twitter.

9. Tjene penger på egen nettside eller apps

Det er mange muligheter for den som ønsker å tjene penger på internett gjennom å lage en nettside (også kalt hjemmeside eller webside) eller applikasjoner.

Hva bruker folk internett til? Det er i hovedsak fire ting: Til å finne informasjon (nyheter, Wikipedia, mm.), til underholdning (YouTube), til å kjøpe ting (netthandel), samt andre praktiske formål (betale regninger, levere selvangivelsen, holde kontakt med venner, knytte nye bekjentskaper etc). Hva kan du bidra med her? Hvilke tjenester eller produkter kan du levere? De to guttene bak YouTube er et eksempel på at det er mulig å tjene seg rik på internett, men du må treffe riktig. Han som utviklet Facebook kunne for eksempel ikke vært mer heldig med timingen.

Slik tjener du penger på nettsider eller apps:

  1. Lage egne nettsider. Hvis man ikke har tidligere erfaringer eller aldri har lykkes i å tjene mye penger på nettsiden sin, kan man spare mye tid på å følge en tutorial (guide) som viser deg nøyaktig hvordan du setter opp en innbringende nettside; Vær kritisk til hvilke guider du følger. Her er eksempel på en av de bedre nettkurs om å tjene penger på nettsider, denne siden fungerer utmerket for de som ønsker å tjene penger på nettsider eller blogging.
  2. Google. En fin mulighet er å tjene penger gjennom Google, det vil da være mulig å oppnå skyhøye inntekter hvis man er målrettet, eller alternativt fungerer Google også som en attraktiv mulighet for den som bare ønsker seg noen ekstra inntekter.
  3. Lage apps. I tillegg til å lage nettsider, er det også mye penger i å lage applikasjoner til iPhone, iPad, android og andre smart-telefoner og nettbrett. Apps har for mange vært en eventyrlig gullgruve. Her er det mye penger å hente, og du trenger egentlig ikke spesielle programmeringskunnskaper for å begynne. Dersom du ønsker å lære mer, kan du se følgende oppskift på det å lage apps som gir deg inntekter.

10. Pengespill på nett

Det er innlysende og kanskje ikke være nødvendig å nevne det, men husk at pengespill innebærer høy risiko for tap. Svært få kan basere inntektsgrunnlaget på nettspill (unntaket er dyktige nettpoker-spiller og kanskje en og annen blackjack-spiller). Likevel er pengespill på nett en mulighet til å vinne noen slanter (eller en mulighet til å kaste bort noen slanter, alt etter hvordan det går).

Går det riktig bra kan du sitte igjen med flere hundre tusen kroner (eller mer) etter bare en times innsats. Selv om det som regel er huset som vinner, kan du vinne veldig mye penger på nettcasino eller andre nettbaserte pengespill dersom du er heldig nok.

Vinne penger uten risiko: Det finnes muligheter der man kan vinne penger uten risiko. For noen år siden vant en norsk student 93 millioner kroner hos Betsson, ved å benytte gratisspill han hadde fått fra spillselskapet.

Det finnes mange aktører på det norske spillmarkedet, og hvis man likevel har bestemt seg for å spille lønner det seg å orientere seg i hvilke bonuser man kan motta før man setter inn penger hos spilloperatøren. Bruk for eksempel denne listen over casinoer, der vil du få eksklusive casinobonuser med bedre betingelser enn det som ellers er tilgjengelig fra hjemmesiden til spillselskapet. Her er en tilsvarende oversikt over bookmakere på nett. Tilbud som finnes der er altså bedre enn det man får om man går direkte til spillselskapets hjemmeside.

Et annet tips for den som vil prøve lykken i pengespill på nett, kan være å hente flere tilbud fra mange forskjellige spillselskaper. På den måten kan man samle opp bonuser for store verdier, slik at man får mye mer igjen for pengene man satser.

Hvordan begynne å tjene egne penger på nett?

Listen over inntektsmuligheter ovenfor er ikke komplett, men inneholder noen vanlige aktiviteter som folk allerede tjener penger på via internett i dag. For de fleste var nok mye av dette allerede kjent, men få har satt seg inn i hvordan de selv kan tjene penger på noe av dette.

Hvis du skal tjene penger på noe som helst på nett må du før eller senere prøve selv. Det er ingen garantier for at du vil lykkes, men det som er helt sikkert er at du ikke kommer til å tjene penger på noe av dette inntil du prøver selv. Det er i dag mennesker som tjener veldig mye penger på det som har blitt nevnt over her, og det takket være at de tok seg tid til å undersøke og prøve ut muligheter som dette.

Hvordan bli rik

Hvordan bli rik

Internett flyter snart over med tips om å tjene penger og hvordan man kan bli rik fort, det meste er bare tull. Det er likevel rom for nyttige og fornuftige bidrag om dette spennende temaet.

Gode forretningsideer

Gode forretningsideer

Ønsker du å starte en bedrift? Først må du ha en idé om hva du skal tjene penger på. Lær deg hvordan du kan finne gode forretningsideer!